Citron i do jedla


Kupujete si občas citróny? Je to ovocie nabité vitamínmi, doslova „nabitá vitamínová bomba“. Plno ľudí si myslí, že citrón sa dáva len do čaju, ale nie je to tak.

  1. Do jedla
  2. Citrón sa môže dať napríklad aj do jedla. Vedeli ste to? Napríklad keď sa varí sviečková, citrónová kôra a šťava tam rozhodne nesmie chýbať. Prečo? No pretože práve sviečková je typická takou tou chuťou s nádychom citróna. Ale pritom ho tam až tak výrazne necítite
  3. Do čaju
  4. Toto vie asi všetci ľudia. Do čaju sa dáva citrónová šťava a zamieša sa do čaju. Prečo? No pretože čaj chutí rozhodne lepšie s citrónom, než bez neho. A za druhé kvôli vitamínom.
  5. Citrónová šťava – prevencia proti chorobám

k

Ja si vždy asi tak dvakrát týždenne dávam citrónovú šťavu s cukrom a pijem ju. Predchádzam tým chorobám a vďaka citrónu je podstatne menšia pravdepodobnosť, že nejakú chorobu chytím. Navyše, vďaka vitamínom sa mi tvorí imunita. Všeobecne všetko ovocie a zelenina sú nabité vitamínmi. Citrón je treba kyslý, ten sa obvykle samotný neje, len keď ste chorí, tak ho vyhrýzate a potom by sa vám malo uľaviť a malo by vám byť lepšie. Ale napríklad keď si vezmeme taký pomaranč – ten tiež chutí dobre a je výborný. Ja mám pomaranče veľmi rada a obzvlášť tie pekne sladké. A aj z pomaranča sa dá pripraviť úžasná pomarančová šťava alebo džús. Viete, koľko v ňom je vitamínov?

j

To vám vaše telo určite poďakuje. A celkovo sa tiež čudujem tomu, že niektorí ľudia ani ovocie a zeleninu nejedia. Veď je to aj dobré, tak prečo? Veľmi tomu nerozumiem, ale dobre. Nech si každý jej, čo chce. Každý je strojcom svojho šťastia a je len na ňom, čo bude jesť. A práve na ovocie sú takzvané skladacie prepravky, do ktorých si môžete ovocie dať a nebude vám prekážať niekde na stole. Navyše je super, že ak nemáte miesto alebo už ich nepotrebujete, tak sa dajú späť zložiť.